Møre og saftige short ribs med en rik saus, servert med kremet potetmos og gulrøtter. Passer perfekt til en søndagsmiddag.

Short ribs med potetmos og gulrøtter
Antall porsjoner: 4 / Tidsbruk: Over 60 min / Ferdighet: Middels
1,2 kg
short ribs, storfe
2 ss
olje
2 stk.
løk, grovhakket
4 stk.
hvitløksfedd, finhakket
2 stk.
gulrøtter, skåret i skiver
3 stk.
stangselleristilker, skåret i biter
2 ss
tomatpuré
4 dl
rødvin
4 dl
kjøttkraft, eller buljong
2 stk.
laurbærblad
2 ts
timian, tørket
salt og nykvernet pepper
Potetmos
1 kg
poteter, skrelt og delt i biter
2 dl
melk
50 g
smør
salt og nykvernet pepper
- Forvarm ovnen til 160°C.
- Varm opp olje i en jerngryte over middels høy varme. Brun short ribs godt på alle sider. Ta kjøttet ut av gryten og sett til side.
- I samme gryte, tilsett løk, hvitløk, gulrøtter og selleri. Surr til løken er myk.
- Tilsett tomatpuré og rør godt. Hell i rødvin og la det koke opp. La det koke i 5 minutter for å redusere væsken litt.
- Tilsett kjøttkraft, laurbærblad, timian, salt og pepper. Legg short ribs tilbake i gryten.
- Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. La det steke i 2½ til 3 timer, til kjøttet er mørt og faller av beinet.
- Mens kjøttet steker, kok potetene i usaltet vann til de er møre. Sil av vannet og mos potetene sammen med varm melk og smør. Smak til med salt og pepper.
- Ta ut short ribs fra ovnen. Fjern laurbærbladene. Om nødvendig, reduser sausen på komfyren til ønsket konsistens.
- Server short ribs med potetmos og kokte gulrøtter, pyntet med litt frisk timian.
Retten kan lages dagen i forveien og varmes opp igjen.
Pynt med frisk timian eller persille for ekstra farge og smak.
Smakelig måltid!
Kilde: oppskriftskroken.no