Top Image

Short ribs med potetmos og gulrøtter

Møre og saftige short ribs med en rik saus, servert med kremet potetmos og gulrøtter. Passer perfekt til en søndagsmiddag.

Antall porsjoner: 4 / Tidsbruk: Over 60 min / Ferdighet: Middels
Ingredienser
1,2 kg short ribs, storfe
2 ss olje
2 stk. løk, grovhakket
4 stk. hvitløksfedd, finhakket
2 stk. gulrøtter, skåret i skiver
3 stk. stangselleristilker, skåret i biter
2 ss tomatpuré
4 dl rødvin
4 dl kjøttkraft, eller buljong
2 stk. laurbærblad
2 ts timian, tørket
salt og nykvernet pepper
Potetmos
1 kg poteter, skrelt og delt i biter
2 dl melk
50 g smør
salt og nykvernet pepper
Slik gjør du
  1. Forvarm ovnen til 160°C.
  2. Varm opp olje i en jerngryte over middels høy varme. Brun short ribs godt på alle sider. Ta kjøttet ut av gryten og sett til side.
  3. I samme gryte, tilsett løk, hvitløk, gulrøtter og selleri. Surr til løken er myk.
  4. Tilsett tomatpuré og rør godt. Hell i rødvin og la det koke opp. La det koke i 5 minutter for å redusere væsken litt.
  5. Tilsett kjøttkraft, laurbærblad, timian, salt og pepper. Legg short ribs tilbake i gryten.
  6. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. La det steke i 2½ til 3 timer, til kjøttet er mørt og faller av beinet.
  7. Mens kjøttet steker, kok potetene i usaltet vann til de er møre. Sil av vannet og mos potetene sammen med varm melk og smør. Smak til med salt og pepper.
  8. Ta ut short ribs fra ovnen. Fjern laurbærbladene. Om nødvendig, reduser sausen på komfyren til ønsket konsistens.
  9. Server short ribs med potetmos og kokte gulrøtter, pyntet med litt frisk timian.

    Retten kan lages dagen i forveien og varmes opp igjen.
    Pynt med frisk timian eller persille for ekstra farge og smak.

    Smakelig måltid!
    Kilde: oppskriftskroken.no

 

 

 

 

 

 

 

 

​​​​​​​